Find us on Facebook   WebLab News RSS-Feed
Part-financed by the European Union
(European Regional Development Fund)
South Baltic WebLab - Header Grafic

South Baltic WebLab

Events

Currently there are no events.

South Baltic WebLab

South Baltic WebLab
South Baltic WebLab

Är du intresserad av forskning och älskar havet? Kom och lär dig allt om marin forskning! Besök SouthBaltic Weblab så lär du dig mer om vad marina forskare arbetar med idag!

Du får prova deras metoder och experiment i vårt virtuella labb och uppleva riktigt fältarbete på vårt årliga science camp!

Möt forskare på vår websida och i närheten av där du bor och följ deras dagliga bloggar. Dessutom kan du alltid besöka vår sida för att hitta information om lediga tjänster och praktikplatser.

Science Camp 2012

Nu har förberedelserna för sommarens Science Camp 2012 börjat...

Sommarens Science Camp 2012 kommer att hållas i Litauen den 17 – 26 augusti. De vetenskapliga undersökningarna kommer att fokusera på att jämföra växt- och djurliv i kustlagunen Curonian Lagoon med det i Östersjön. 25 gymnasieelever och fem lärare inbjuds att delta och lära sig mer om att utföra marin forskning i en internationellt sammansatt grupp. Mer information om programmet och ansökningsblanketter kommer att läggas ut under februari 2012. Vi ser fram emot era ansökningar!

Läs mer...

Om du är nyfiken på vad de studenter som deltog i Science Camp 2010 och 2011 upplevde – titta här!

Läs mer...

Träffa din forskare

Med passion för det havet: marina forskare berättar om sitt arbete i en ny bloggserie

Bloggserien vill ge en inblick i hur det är att arbeta som marin forskare. Den ger också ungdomar en möjlighet att kontakta forskarna för att ställa frågor. Bloggserien startar med Dr. Natalie Loick-Wilde, en marinbiolog som är specialiserad på kväveomsättningen i havet. Vad som händer med kvävet i havet är av central betydelse för det marina livet. (only in english)

Läs mer...